בניית אתרים - השוואה

בניית אתרים - עשה זאת בעצמך

השוואה בין 2 החברות לבנית אתרים המובילות בשוק

למבקשים לבנות אתר אינטרנט בעצמם קיימות מספר מערכות שמאפשרות לבנות אתר בשיטת עשה זאת בעצמך. לפני שנרד לפרטים חשוב לציין שבניית אתר פשוט יכולה להיות קלה ומהירה עם יודעים באילו מערכות לבניית אתרים להשתמש. אם החלטת לבנות אתר בעצמך המערכות המובילות בשוק כיום הן של Wix ושל livecity . שתי מערכות בניית האתרים מפותחות ע"י חברות פרטיות והשרות שלהם כולל הכל: עיצוב ,בניה, עדכונים, תמיכה איחסון והכי חשוב לא צריך להיות מתכנת בשביל לבנות אתר.  למעשה ניתן עם קצת יוזמה, תמיכה וסבלנות להקים אתר תוך יום בעלות אטרקטיבית.

תכונה

בניית אתר Livecity

בניית אתר Wix

מבחר תבניות מאות תבניות מאות תבניות לבחירה - בולטת בעיצובים מושקעים
תבנית  לעמודי נחיתה יש יש
תמונות בחינם - נוסף לתבנית
 אין מאגר תמונות חינמי.
מאגר של 1,000 תמונות בחינם
אתר למכשירים ניידים וטאבלטים

יש - צריך לבנות כל עמוד פעמיים- פעם עבור מחשב ופעם עבור ניידים יש שני קישורים לכל עמוד - פחות מומלץ משיקולי קידום בגוגל אבל בעל יתרון בשימושיות של המשתמש.

יש - בונים אתר רגיל ואז עושים אופטימיזציה למובייל. יש קישור אחד לכל עמוד נצפה ללא תלות במכשיר.שיטה שמומלצת יותר ע"י גוגל.

תמיכה

ניתן לקבל תמיכה בעברית טלפונית מאיש תמיכה בימי עבודה א-ה ובשעות העבודה עד 17:00.תמיכה בצאט און ליין משעה 08:30 - 20:00 .  בנוסף עומד לרשותך מרכז הדרכה במטפל בנושאים בעיקר בטקסטים וקצת סרטוני הדרכה. כמו כן יש שרות צאט און ליין. לדוברי עברית ולזקוקים לתמיכה טלפונית התמיכה של Livecity עדיפה. תמיכה 24 * 7 . ניתן לקבוע מועד לשיחת תמיכה והם יתקשרו אליך - אבל זה לא הערוץ המועדף על ידם. הם הקימו מערכת מקצועית של סרטוני הדרכה ברמה גבוהה שמלמדת צעד אחר צעד מה לעשות. פורום תמיכה עם 262,000 נושאים עומד לרשות המתקשים. התמיכה ניתנת פורמלית באנגלית. מאחר ו wix הוקמה ע"י ישראלים יש סיכוי טוב שתוכל לקבל תמיכה בעברית אבל זה לא בטוח. התמיכה ברמה גבוהה אך מתאימה למי שמורגל לקבל תמיכה במייל , ומסרטוני הדרכה באנגלית.
אתרי חברות בניית האתרים
לבנית אתר ב Livecity
לבנית אתר ב wix
 שפת ממשק ניהול אתר  ממשק הניהול הוא בעברית  ממשק הניהול של האתר באנגלית בלבד
מסחר אלקטרוני  ביצוע תשלום באמצעות paypal , מאפשרת הקמת חנות למסחר אלקטרוני. מבחר אופציות לבנית אתר מסחרי . ניהול מלאי אינטגרציה לחנות בפייסבוק, תמיכה בתשלום ב- paypal ומערכת הפקת קופונים .
מודל תמחור כל החבילות לבניית אתרים כוללות את כל התכונות ההבדל בין החבילות הוא בגודל האתר, נפח האחסון, נפח התעבורה וההטבות ללקוח. התכונה של הגבלת מספר העמודים חשובה 5, 25 , 500 חשובה ויש לשים לב שמתאימה לגודל האתר. תמיד ניתן להגדיל את מספר העמודים בחבילה. בגירסה הבסיסית יש פרסומות של wix וככל שמחיר החבילה עולה מקבלים תכונות נוספות. הגדלת נפח איחסון, חנות מסחר אלקטרונית נפח תעבורה גדול יותר וכמובן הסרה של המודעות של wix.
אתר בחינם ניתן להקים אתר בחינם ל-14 יום ולאחר מכן להחליט. בתקופת הניסיון כתובת האתר היא - yourname.livecity.me
קיימת גירסה חינמית אבל כתובת האתר תהיה תחת הדומיין של wix . אם רוצים אתר עם כתובת משלך צריך לשלם. כתובת האתר החינמי - username.wix.com/sitename
מספר לקוחות  לא מצאתי - אבל להערכתי מדובר בעשרות אלפים לפחות
מעל 47 מיליון לקוחות. ומעל 45,000 מצטרפים בכל יום
מחירים נקבע לפי סוג החבילהונע בין 41 ש"ח ל- 149 ש"ח לחודש בתשלום לשנה. נקבע לפי גודל החבילה בין 4$ - 16$ לחבילה בתשלום לשנה מראש.

wix-site

לסיכום: אם בונה האתר יתקשה להסתדר עם הוראות באנגלית עליו לבחור במערכת בניית האתרים של livecity שבה שפת הקודש מכככבת. דוברי אנגלית יוכלו לחסוך בעלויות ע"י שימוש במערכת בניית האתרים של wix . בשורה התחתונה מדובר בשתי מערכות מצוינות שיספקו תמורה מצויינת להשקעה.

wix-site

מי באתר עכשיו ?